50 ÅR I NORGES SPEIDERFORBUND!

11 november, 2020 av Eli-Brit Ytterstad Holen

11. oktober 1970 ble Arnfinn Roel tatt opp i Norges Speiderforbund. Dette forbundet har han levd og åndet for i alle år, og speiderne på Brøttum er så heldige å ha hatt han på laget i mange år. Arnfinn er en særdeles engasjert speiderleder med masse energi og kreativitet!

Markeringen ble gjennomført på Brøttums speiderhus, Høgvang, mandag 12. oktober. En intetanende Arnfinn antok at dette skulle bli et helt alminnelig speidermøte og satte i gang med sin enhet. Men dette møtet ble virkelig ikke slik! Troppen var mye i veien og forstyrret møteaktiviteten hans (egentlig rigget de til fest …) Så kom plutselig inviterte gjester, som hadde blitt smuglet inn, på rad og rekke. Alle speiderne stilte seg høytidelig rundt han. Det ble taler, blomster, tegninger og gave. Gaven var godt gjennomtenkt; dette sitatet kommer i stadighet fra Arnfinn. Noe som i grunn var ganske artig å printe på ei t-skjorte.

Når han trodde at det var slutt, så kom plutselig enda en gjest inn. Kretsleder i Gudbrandsdal krets, Eli-Brit Holen, som Arnfinn kjenner godt gjennom mange år i speideren, kom med tale og selveste hederstegnet! Speidersjef Håvard Djupvik hadde godkjent den med den største glede. Da rant det noen tårer hos både jubilanten og flere av deltagerne. Til slutt ble kvelden avsluttet med kaker. Selvfølgelig smuglet inn de også …

Som seg hør og bør i disse tider, ble det gjennomført godt arbeid for å følge smittevern. Troppen sto for å ha egne spritansvarlige, avstandsansvarlige, kakene ble servert til speiderne og gjestene og navnelister av gjestene ble nøye etterfulgt. Så hjalp det også på at Høgvang er et veldig stort, gammelt tømmerhus!

Jubilanten dro hjem rørt, stolt, glad og fornøyd – akkurat slik små og store hadde håpet på!